Boldo 500

74.66

Artikelnummer: 4054 Categorie:

Beschrijving

Boldo 500

Boldenone is broer van “methaan”

Een vreemd ding, drugs, zonder welke het leven in het buitenland “pro” in principe ondenkbaar is, hebben lange tijd onze markt als een verre kant omzeild. Nee, we wisten zeker wat “boldenone” is en “waar het mee wordt gegeten”, maar alleen in theorie.

Wat betreft de praktische toepassing van dit, vanuit vele oogpunten, unieke medicijn, was het niet nodig om erover te praten – sporadische leveringen van Colombiaanse “Ganabol” aan ons, om nog maar te zwijgen van de nog extravagante Nederlandse of Mexicaanse tegenhangers, hebben niet toegestaan om de noodzakelijke basis te creëren. Godzijdank zijn het nu gunstiger tijden.

Zuiver diergeneesmiddel

Als we geen rekening houden met de verdeling van medicijnen, die verre van objectiviteit is, waarvoor er een passende definitie in het Engels is – “drug enhancement”, dat wil zeggen “drug enhancement” – in “androgene” en “anabole”, daarom kunnen alle AAS worden onderverdeeld in twee grote groepen: gemaakt voor gebruik in traditionele (“menselijke”) farmacologie en diergeneesmiddelen. Maar zelfs hier is de verdeling vaak meer dan willekeurig: oxandrolon, speciaal gemaakt voor gebruik door “menselijke” vrouwen en kinderen, wordt met succes gebruikt in de diergeneeskunde, hetzelfde kan worden gezegd van oxymetholon, stanozolol, la most nandrolon en testosteron-esters .

Er zijn echter specifieke esters: lauraat en sliver fenylpropionaat in het geval van nandrolon of acetaat in het geval van trenbolon, alleen geproduceerd voor gebruik in de diergeneeskunde. Maar ze zijn alleen gemaakt om de farmacokinetiek van ‘menselijke’ medicijnen te wijzigen – om langzamere opname in het bloed te bereiken in het geval van de eerste twee esters (wat belangrijk is voor kleine dieren) of sneller in het derde. Anders verschilden dergelijke medicijnen niet van de gebruikelijke.

Nee, er is duidelijk een verschil in de toleranties voor de zuiverheid van het productieproces en dus de zuiverheid van het eindproduct, maar voor de meest gerenommeerde veterinaire bedrijven verschillen ze niet veel van de vereisten die worden gehanteerd in conventionele farmaceutische instellingen. Een ander verschil is de hogere toegestane concentratielimiet voor de werkzame stof voor diergeneesmiddelen.

Maar wat boldenon betreft, dit medicijn is alleen – exclusief – gemaakt voor gebruik in de veehouderij. Trouwens, vanwege zijn kenmerken, die we hieronder zullen bespreken, is het een ideale anabole steroïde voor bijna alle dieren, van koeien tot honden, ondanks de aanzienlijke verschillen in hun metabolisme. Voor dezelfde kenmerken is boldenon zeer effectief gebleken bij krachtsporten, hoewel ik nogmaals benadruk dat het is gemaakt voor de veeteelt, dat wil zeggen om de massa van wezens te vergroten die aanzienlijk verschillen van de mens in termen van metabolisme. Het is zo mooi dat het nu niet gebruikelijk is om zijn “dierenarts”-oorsprong in een fatsoenlijke samenleving te herinneren.

En om een ​​nieuw medicijn beter voor ons te leren kennen, laten we eens kijken hoe het eruit ziet als reeds bekende anabole steroïden en hoe het van hen verschilt.

Boldenon en Methandrostenolone

Al op het eerste gezicht, ook al lijkt het niet erg op de moleculen van methandrostenolon en boldenon undecylenaat, blijkt dat ze niet alleen vergelijkbaar zijn. Als we de methylgroep op de zeventiende positie in het eerste geval weggooien en de etherketen op dezelfde positie in het tweede geval, dan worden deze moleculen absoluut identiek. Ik moet toegeven dat deze identiteit me lange tijd in verwarring bracht, niet alleen mij maar ook veel experts op het gebied van sportfarmacologie, die boldenon als een injecteerbare analoog van “methaan” beschouwden. Dit is inderdaad heel, heel ver bezijden de waarheid.

De methylgroep op positie 17 verandert de ruimtelijke structuur van het methandrostenolone-molecuul zeer sterk en even sterk, zou je kunnen zeggen, drastisch, verandert de eigenschappen van het medicijn. Bovendien moet in gedachten worden gehouden dat “methaan” deze zelfde methylgroep met grote moeite verliest – in twee of zelfs drie passages door de lever. Onder invloed van aromatase wordt methandrostenolon omgezet in 17-methylestradiol en boldenon in zwakker estradiol. Dat wil zeggen, ondanks het feit dat boldenon in theorie beter zou moeten aromatiseren, is de “classificatie” van zijn aromatisering veel lager dan de “classificatie” van “methaan” zelf – dit is het eerste verschil tussen geneesmiddelen. De tweede, niet minder belangrijke, is het bijna totale onvermogen van methandrostenolon om de androgeenreceptor te stabiliseren (activeren). De boosdoener hier is opnieuw de beruchte methylgroep.

In feite is het enige dat op een nauwe relatie tussen boldenon en methandrostenolone wijst, het vermogen om de eetlust te stimuleren. Dit maakt boldenon trouwens tot een wenselijke “deelnemer” in massa-oogstcycli, hoewel het gebruik van zijn goedkopere “broer” hier veel meer de voorkeur heeft vanwege een duidelijke neiging tot aromatisering.

Boldenon en testosteron

Boldenone is vergelijkbaar met testosteron: het verschil tussen hun moleculen is alleen in de aanwezigheid van een extra dubbele binding tussen positie 1 en 2 (ring A). Maar dit verschil maakt dit medicijn universeel – dankzij de eerder genoemde dubbele binding is boldenon praktisch niet onderhevig aan de werking van het enzym 5 -? – reductase. Laat me je eraan herinneren dat 5 -? – reductase bevordert de omzetting van testosteron in het veel krachtigere dihydrotestosteron (DHT). DHT stabiliseert niet alleen de androgeenreceptor beter, maar verschilt enigszins van testosteron in zijn eigenschappen. Dus we kunnen zeggen dat 5 -? – reductase wijzigt de eigenschappen van de oorspronkelijke stof.

Boldenone kan worden beschouwd als een zachtere versie van testosteron. Inderdaad, hun gedrag in het menselijk lichaam lijkt tot op zekere hoogte de androgeenreceptor goed te stabiliseren, die beide niet-genomische activiteit hebben.

Boldenon en nandrolon

Maar de eigenschappen die het dichtst in de buurt komen van boldenon, bleek vreemd genoeg nandrolon te zijn. Met alle diversiteit van de moleculaire structuur van deze twee geneesmiddelen, hebben zowel boldenon als nandrolon ongeveer dezelfde neiging om te aromatiseren (hoewel het verschil natuurlijk is dat de omzetting van nandrolon in estradiol plaatsvindt zonder de deelname van het aromatase-enzym). Bovendien is de stabilisatietijd van de androgeenreceptor voor deze geneesmiddelen ongeveer hetzelfde. Veel deskundigen raden nandrolon en boldenon aan als onderling verwisselbare geneesmiddelen en vinden het gelijktijdig gebruik ervan niet helemaal geschikt. Naar mijn mening is dit niet helemaal gerechtvaardigd, en dit is waarom.

Zoals u zich wellicht herinnert, is het bovengenoemde 5-enzym? – reductase zet nandrolon om in dihydronandrolon – een veel zwakkere stof met betrekking tot de activering van androgeenreceptoren. Dat wil zeggen, boldenon, dat niet onderhevig is aan transformatie met behulp van 5 -? – reductase, het kan a priori worden beschouwd als een krachtiger medicijn dan nandrolon. Bovendien heeft boldenon niet-genomische activiteit, hoewel niet zo duidelijk als in zijn “broer” methandrostenolone, dat zelfs geen spoor is in nandrolon. Dit is een ander voordeel voor het “geesteskind van de veterinaire industrie”.

Aan de andere kant heeft nandrolon een duidelijke progestogene activiteit, waardoor het beter presteert dan boldenon in termen van gewichtstoename, hoewel niet zo significant. Om de “massawinstcomponent” van boldenon te verbeteren, is het in de veterinaire praktijk gebruikelijk om het “als onderdeel van een geneesmiddel” te combineren met een stof zoals methandrioldipropionaat; deze combinatie zal hieronder worden besproken.

Voorbereidingen op onze markt

Tegenwoordig zijn er drie geneesmiddelen op onze markt die boldenonundecylenaat als actief ingrediënt bevatten. De eerste twee kunnen als analoog worden beschouwd, ze verschillen alleen in de verpakking en concentratie van het actieve ingrediënt. Dit zijn Boldesten-50, geproduceerd in flacons van twee milliliter, de concentratie van de werkzame stof in het preparaat is 50 mg/ml en Boldesten-100, de afgiftevorm is hier al een fles van 5 ml, en de concentratie van de werkzame stof la stof is 100 mg/ml. Het derde medicijn is de eerder genoemde combinatie van methandriolpropionaat (50 mg/ml) en boldenonundecylenaat (50 mg/ml). De naam van het medicijn is Meprobolone en het wordt geproduceerd in precies dezelfde flessen als Boldesten-50.

Toepassingsoefening

In principe kan boldenon ook worden gebruikt in “massale oogst”-cycli, maar een dergelijk gebruik van een geneesmiddel dat niet onderhevig is aan aromatisering en geen progestageenactiviteit heeft, lijkt misschien ongepast. Hoewel het mogelijk is om aanzienlijke massawinst te behalen door boldenon te combineren met “langdurig” testosteron, bijvoorbeeld enanthate. Hier zal de eigenschap boldenon de eetlust moeten vergroten.

Maar het belangrijkste doel van boldenon is “drogen”, hoewel, nogmaals, vergeet niet het vermogen van het medicijn om de eetlust te vergroten. Omdat het praktisch niet onderhevig is aan aromatisering en geen progestageenactiviteit vertoont, is het bij gebruik mogelijk om de ophoping van water te voorkomen.

Vaak wordt het medicijn gebruikt als vervanging voor nandrolon in de tweede helft van de cyclus – het onderdrukt de endogene testosteronproductie niet zo veel als nandrolon. Een interessante eigenschap van boldenon is dat het de afgifte van erytropoëtine in de nieren stimuleert, wat uiteindelijk leidt tot een toename van rode bloedcellen. Deze eigenschap is belangrijk voor vertegenwoordigers van die sporten waarin het uithoudingsvermogen van de atleet voorop staat. Voor bodybuilders is deze eigenschap echter niet zo onbeduidend, als we bedenken dat een van de mechanismen van spiergroei gebaseerd is op een toename van het aantal haarvaten in de spier. En de toename van vasculariteit, vooral aan de vooravond van competitie, is een belangrijk ding.

En het laatste. Wat ongetwijfeld boldenone “ruïneert”, is de extra lange en superzware etherische keten. Niet alleen wordt het medicijn heel langzaam in het werk opgenomen, maar ook valt meer dan een derde van het gewicht van het medicijn op de niet-functionerende “ballast”. De onnauwkeurigheid van het bestaan ​​van boldenon in de vorm van undecylenaat is al lang opgemerkt, maar begon pas onlangs met het synthetiseren van stoffen zoals boldenonacetaat en boldenonpropionaat. Tot nu toe worden acetaat- en propionaatversies hiervan natuurlijk het meest interessante medicijn geproduceerd in testlaboratoria, maar ik weet zeker dat het niet ver meer zal zijn dat boldenonacetaat en boldenonpropionaat op onze markt zullen verschijnen.

Bijwerkingen

Boldenone heeft vrijwel geen bijwerkingen, althans voor mannen. De productie van zijn eigen testosteron door het medicijn zelf onderdrukt ook niet veel.

Dosering

Typische doseringen van boldenonundecylenaat variëren van 300 tot 800 mg per week. 300 mg voor ervaren sporters is nog steeds te weinig, het is zinvol om deze dosering alleen aan te houden bij het combineren van boldenon met andere androgenen. “Werken” kan worden beschouwd als een dosering van ongeveer 600-800 mg van het medicijn. Om te beginnen kan 150-200 mg boldenon per week als een geschikte dosering worden beschouwd. Dezelfde doseringen zijn acceptabel voor vertegenwoordigers van powerlifting (behalve voor zware categorieën) en andere sporten die geen hogere eisen stellen aan het gewicht van de atleet.

Boldenone heeft een zeer lange halfwaardetijd en kan wekelijks worden geïnjecteerd. Ze moeten ook wekelijks worden gedaan, maar niet vaker – dit is de enige manier om snel een cumulatief effect te krijgen. Op basis van het feit dat het medicijn zeer langzaam in het werk wordt opgenomen, moet tijdens de eerste twee weken van gebruik de dosering worden verhoogd van anderhalf tot twee keer.

Combinatie met andere medicijnen

Mocht je toch besluiten om boldenon te gebruiken om spiermassa op te bouwen, dan kun je dit het beste combineren met injecties met testosteron ENANTAAT of Sustanon. Voor “meer geloofwaardigheid” in de combinatie, kunt u oxymetholone toevoegen.

Voor het drogen zijn de belangrijkste “partners” van boldenone trenbolon of stanozolol; je kunt een combinatie van alle drie de medicijnen gebruiken. Ervaren sporters kunnen “droog” proberen en op testosteronpropionaat zal ook hier het gebruik van boldenon zeer geschikt zijn.

Toepassing door vrouwen

Bij langdurig gebruik van hoge doses van het medicijn kunnen virilisatieverschijnselen optreden, d.w.z. verhoogde haargroei op het gezicht en lichaam. Maar dit is bij langdurig gebruik en hoge doseringen. Hoewel dit kenmerk van het medicijn niet mag worden onderschat, is het onwaarschijnlijk dat doseringen in de orde van grootte van 100-200 mg per week gedurende 4-5 weken tot virilisatie leiden. Het wordt aanbevolen om in dit geval Boldesten-50 te gebruiken met een lagere concentratie van de werkzame stof in de oplossing.

Een paar woorden over methandriol

En aan het einde van het onderwerp wil ik het hebben over een andere “deelnemer” in een complex medicijn genaamd “Meprobolone” – methandrioldipropionaat.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht over de uitzonderlijke anabole vermogens van methandriol, heeft het er praktisch geen. Methandriol is ook geen anabole steroïde, het is een prohormoon, een van de vormen van androstenediol. Meer specifiek wordt het medicijn 5-androstene-3β-diol genoemd, beter bekend als 5AD. Tegelijkertijd is het niet bekend van wiens lichte hand Methandriol uitzonderlijke anabole vermogens heeft gekregen, vergelijkbaar met de anabole vermogens van … testosteron! Laten we eens kijken hoe juist zo’n verklaring kan zijn.

Om actief te worden, moet elk prohormoon worden omgezet in het hormoon zelf. In dit geval moet methandriol of 5AD worden omgezet in testosteron en pas dan beginnen ze te werken. Welk deel van methandriol denkt u dat wordt omgezet in testosteron? Je raadt het nooit – tot 0,19%! Dat wil zeggen, de opbrengst van één gram 5AD per week zal vergelijkbaar zijn met de opbrengst van 2 mg testosteron in dezelfde periode. Vertel eens, heb je veel atleten een indrukwekkende massa zien winnen op twee milligram testosteron per week? Persoonlijk heb ik zulke mensen nog nooit ontmoet.

Aan welk praktisch voordeel kan zo’n zwak medicijn ontlenen? Het blijkt dat misschien – methandriol een oestrogeenreceptoragonist is, dat wil zeggen, het vertoont oestrogene activiteit zonder te worden omgezet in estradiol. Zoals je je herinnert, heeft oestrogeen veel gunstige eigenschappen voor krachtsporters: het helpt bij de accumulatie van glycogeen door cellen en stimuleert de afscheiding van groeihormoon en IGF-1 en reguleert de androgeenreceptoren. Degenen die anabole steroïden gebruiken die niet worden beïnvloed door het aromatase-enzym, of die op zichzelf geen progestageen of oestrogene activiteit vertonen, zijn inferieur aan hun “meer geavanceerde tegenhangers” voor het verkrijgen van spiermassa. Om dit gebrek aan niet-aromatiserende steroïden te compenseren, wordt methandriol gebruikt.

Een ander nuttig kenmerk van methandriol is dat het gedeeltelijk de deactivering van mesterolon (Proviron) en drostanolon voorkomt, die plaatsvindt door hun omzetting in 5α-androstenen onder invloed van het 3α-hydroxysteroïddehydrogenase-enzym. In het geval van drostanolon zal het gecombineerde gebruik van deze steroïde met methandriol echter geen bijzonder voordeel opleveren – drostanolon wordt uitsluitend gebruikt in de “droogfase” en methandriol heeft een duidelijk vermogen om water te accumuleren vanwege zijn inherente oestrogene activiteit.

Methandriol heeft ook zo’n handige functie – een toename van de synthese van leukocyten. Deze eigenschap van het medicijn zal nuttig zijn voor mensen met een verhoogde neiging tot morbiditeit, vooral tijdens een caloriearm dieet.

De oestrogene activiteit van methandriol, die in een bepaalde periode overmatig zal worden en tot onaangename gevolgen zal leiden, zoals overmatige ophoping van water, vetophopingen of zelfs gynaecomastie, kan niet worden overwonnen met behulp van aromataseremmers (Arimidex). Oestrogeenreceptorblokkers (Clomid of tamoxifen) kunnen hierbij helpen. Het medicijn lijkt geen andere “bijwerkingen” te hebben.

Om ervoor te zorgen dat de oestrogene activiteit van methandriol positief en niet schadelijk is, mag de dagelijkse dosis van 50 mg niet worden overschreden. Meestal wordt methandriol al geproduceerd in combinatie, in de regel, met boldenon; als het in zijn pure vorm wordt gevonden, is het zeer zeldzaam. Gezien de halfwaardetijd van methandrioldipropionaat, gelijk aan twee of drie dagen, moeten de injecties van het gecombineerde preparaat precies met deze frequentie worden gegeven (2 ml “Meprobolone” eenmaal per twee dagen of 3 ml eenmaal per drie dagen). Testosteron kan ook worden toegevoegd aan de combinatie “boldenon + methandriol”, zodat het gecombineerde medicijn zijn vermogen kan aantonen om de spiermassa in grotere mate te vergroten.

Extra informatie

Product

Categorie

Ingrediënt

Productie

Stuksprijs

€75

Pakket

1 flacon (10 ml), 500 mg / ml